Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hayrat Vakfı Sudan Temsilciliği tarafından Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin ahirete irtihalinin 58. sene-i devriyesi münasebetiyle, Uluslararası Afrika Üniversitesi’nde “Bediüzzaman’ın Sünnet-i Seniyyeyi İhyası” başlıklı bir panel düzenledi.

Panelde, hayatını iman hakikatlerinin neşri ve Sünnet-i Seniyyenin müdafaası için harcayan ve hayatını bu umdelere göre yaşayıp bu uğurda talebeler yetiştiren, risaleler yazan Üstad Bediüzzaman’ın çalışmaları anlatıldı.

Uluslararası Afrika Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Muhammed Osman Abdullah Hoca’nın riyasetinde gerçekleştirilen oturumda, Hartum Üniversitesi’nden Doç. Dr. İsmet Mahmud Ahmed ve Dr. Ömer Al’Hibr ile Hayrat Vakfı Sudan temsilcisi İsmail Kaya tebliğlerini sundular.

Dr. İsmet Mahmud Ahmed, “Risale-i Nurda Resul-i Ekrem” konulu makalesinde, Bediüzzaman’ın sünneti ihyada öncelikle peygamberimizin tanınmasını esas aldığını vurguladı. Şecere-i hilkatin en nurani meyvesi olan Muhammed (sav)’in “Habibullah” unvanına tam layık olduğunu ifade etti.

Hartum Üniversitesi hocalarından Dr. Ömer Al’Hibr Yusuf ise, “Bediüzzaman’ın Sünnet-i Seniyye Risalesi Modelinde Vasatiye Örnekleri” başlıklı makalesini sundu. Konuşmasına; bu gün hilafet merkezi âlimlerinden Allah’ın kendisi ile sünneti ihya ettiği, kalplerde iman silinmek üzereyken kalpleri iman nuruyla nurlandırdığı Rabbanî âlim Bediüzzaman Hazretleri’nin risalelerini okumak, anlamak için bizi bir araya getiren Rabbimize hamdolsun sözleriyle başladı. Ve Bediüzzaman’ın vasatiye düşüncesini, Sünnet-i Seniyye risalesinden getirdiği örneklerle izah etti.

Panelin son konuşmacısı olan İsmail Kaya da, “Bediüzzaman’ın Sünneti İhyasında Kullandığı Metodolojisine Bakış” başlıklı makalesini sundu. Kaya, Bediüzzaman’ın sünneti ihyasında kullandığı metodolojisini beş başlık altında değerlendirdi. Bunlar,

  1. Peygamberimizin makamının idrak edilmesi.
  2. Sünnetin kaynağına güven oluşturulması.
  3. Bizzat kendisinin sünnete ittiba ile model olması.
  4. Yazdığı eserleriyle sünnetin ehemmiyetini izah etmesi.
  5. Sünneti hayatlarında yaşayan talebeler yetiştirmesi.

Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği tarafından düzenlenen Risale-i Nur programlarına katılan 19 farklı ülkeden öğrencilere plaket ve başarı sertifikalarının takdim edilmesiyle program sona erdi.

Fotoğraflar:
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.