Hayrat Vakfı ve bünyesinde bulunan Aliağa İhsan Derneği’nin düzenlediği Kur’an eğitimi yaz okulu sona erdi. MEB destekli yaklaşık 4 hafta süren eğitimi tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldılar.

Aliağa Anadolu İmam Hatip Lise’sinde gerçekleştirilen Kur’an eğitimini tamamlayan öğrenciler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Tören sonrası açıklama yapan Aliağa İhsan Derneği Başkanı Talha Eray:

“Sevgili Peygamberimiz (a.s.m.) “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” buyuruyor. Peygamberimiz (a.s.m.)’ın ilmin kapısı olarak tavsif ettiği Hz. Ali ( r.a) da “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyor.”

Hayrat Vakfı 1974 yılından bu yana bünyesinde bulunan fedakar eğitmenler ile Kur’an ve Kur’an eğitimi üzerine ciddi ve yoğun çalışmalar yapmaktadır.

Hayrat Vakfı’na bağlı Aliağa İhsan Derneği olarak biz de yaklaşık 4 haftalık bir süreçte öğrencilerimizle İmam Hatip okulumuzda Kur’an eğitimi kursu yaptık. Kur’an ve Peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklanan gençlerimizin yetişmesi hem dinimiz İslam ve vatanımızın geleceği için çok önemlidir. Bizde bu şuurla hazırladığımız eğitimleri bu sıcak yaz günlerine rağmen yoğun katılımla ve başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdik.

Bu hayır yolculuğunda bizlere köprü vazifesi gören ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Müftülüğümüze, İmam Hatip Okulu Müdürlüğüne ve gönüllülüğü esas tutarak hizmet eden hocalarımıza, bu konuda gayret gösteren öğrencilere ve ailelerine de da en kalbi duygularımla teşekkür ederken, bu kardeşlerimize de Allah aileleri ile birlikte kendilerine ve bizlere Kur’an üzere bir hayatı yaşamayı nasip eylemesini niyaz ediyoruz.” dedi.