Osmanlıca’nın Önemi SDÜ’de Ele Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi Osmanlı Türkçesi Topluluğu tarafından  “Neden Osmanlıca” konulu bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Osmanlı Türkçesi Topluluğu Başkanı Şerif Karakurt yaptı. Karakurt, Osmanlıcanın önemine değinerek her bireyin Osmanlıca öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Osmanlı Türkçesi Topluluğu Akademik Danışmanı Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selami Turan, Osmanlıca’nın öneminin ele alındığı konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Hayrat Vakfı eğitmenlerinden Enes Sağcan ise Vakıf hakkında bilgi vererek SDÜ topluluklarının kültürel ve ahlaki alanlarda yapacakları her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar tarafından verilen “Neden Osmanlıca” adlı konferansa geçildi.

“Bir topluluğunun kültürel birikimlerini ortadan kaldırırsanız o topluluk hiç doğmamış gibi olacaktır.”

diyen Uçar, geçmişe dönük bilgilerimize ulaşmanın tek yolunun Osmanlıca öğrenmekten geçtiğini söyledi.

Kültürel bağlarımızı devam ettirebilmek için bireylere küçük yaştan itibaren eğitim verilmesi gerektiğini belirten Uçar,  konuşmasının devamında Osmanlıca öğrenmenin bireylere sağladığı faydalardan bahsetti.

Osmanlıca Kursları

Süleyman Demirel Üniversitesi Osmanlı Türkçesi Topluluğu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz Osmanlıca kursu düzenlendi.

Üniversite bünyesinde 4 farklı noktada açılan kayıt stantlarında hemen hemen her fakülteden yüzlerce öğrenci arkadaşımız ücretsiz kurslarımıza kayıt yaptırdı. Kayıtları takip eden süre zarfı içerisinde açılan 22 sınıfta derslerine devam eden 250’den fazla öğrenci de geçtiğimiz Pazar günü itibariyle kurslarını tamamladılar.

2014 sonlarında topluluğumuzun kuruluşunu müteakiben ivedilikle başlattığımız ücretsiz Osmanlıca kurslarımızda geçen sene de yaklaşık 300 arkadaşımıza Osmanlıca öğreterek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını kendilerine vermiştik. Bu dönem de açtığımız kurslarda yaklaşık 250 arkadaşımız sertifika almaya hak kazandılar. Böylelikle de açtığımız iki kursta toplamda 500’den fazla öğrenci arkadaşımıza Osmanlıca kurslarımızdan ücretsiz yararlanma imkânı sağlamış olduk.

‘’İlham Veren Üniversite’’ parolasına kitlenen üniversitemizin hedefleriyle doğru orantılı olarak ‘’Geçmişten Günümüze Sağlam Köprüler Kurmak İçin’’ yola çıkmış bir öğrenci topluluğu olarak temenni ederiz ki; önümüzdeki dönemlerde bu sayıyı hep beraber daha da yukarılara taşıyalım.

Son olarak; kurslarımıza ilgi gösteren kursiyerlerimize, kurslarda hiçbir ücret talep etmeden ders veren öğreticilerimize ve de kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.

Ayrıntılı bilgi ve müracaat için:

Fotoğraflar: