Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlıca Kursları protokolü çerçevesinde, Şehitkamil Belediyesi ve çeşitli eğitim merkezlerinde Osmanlıca Kursu gören 600 kursiyer için sertifika töreni yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hayrat Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Zafer Engin kurslar hakkında bilgi verdi. Engin,

“Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden farklı kılan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Dil fikir dünyasının tezahürüdür. Kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhun özü ve mayasıdır. Dilini kaybeden milletler hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini açıkçası her şeyini kaybeder. Osmanlıca Türklerin yüzyıllar boyunca geliştirdikleri özgün bir dildir. Hem Arapçadan hem Farsçadan faydalanmış ama ikisi de olmamıştır. Gelecekte geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcadır. Halbuki yeni neslimiz dedesinden kalmış bir Kitap veya bir tapu senedini Osmanlıca yazılmasından dolayı okuyup anlayamamaktadır. Bu noktadan hareket ederek, 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında yapılan protokol kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 217 bin 372 kursiyer müracaat etti. Bunlardan 107 bin 639 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Bugün Gaziantep’te ise yaklaşık 600 kursiyerimiz sertifikalarını almaya hak kazandılar. Başta bizlere bu hizmet kapısını açan başta Milli Eğitim Bakanlığı’nda emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep’teki kurslarımızda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ve en zor zamanlarda Sosyal Tesislerini açarak, bu kursların verilmesine yardımcı olan Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine ve sağlam bir geleceğin inşasına katkı sunan herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ise,

“2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında yapılan protokol imzalanmıştır. 2 yıllığına imzalanan bu protokolle, 200 bine yakın vatandaşımız temel Osmanlıca eğitimi görerek, sertifikalarını almıştır. İlk etapta il merkezleri dahil olmak üzere 300 merkezde başlayan kurslar, süreç içerisinde ülke genelindeki bütün Halk Eğitim Merkezlerinde 4 bine yaklaşık eğitici kadrosuyla devam etmektedir. 2014 yılı Temmuz ayında ise tekrar 5 yıllığına yeni bir protokol imzalanarak uzatılmıştır. Bugüne gelindiğinde ülkemizin dört bir tarafında Hayrat Vakfı gönüllülük esasına dayalı olarak kurslara devam etmektedir” diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ise,

“Şehitkamil Belediyesi olarak, ilçe genelindeki birçok Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezlerinde Osmanlıca eğitimi almak isteyen gençlerimiz vardı. Bu konuda Hayrat Vakfı imdadımıza yetişerek destek verdi. Kurslarımız başladı başlayalı yaklaşık 500 kursiyerimiz birinci kurdan başladılar ve şuanda 3. Kuru icra ediyorlar. Şehitkamil Belediyesi olarak bir tesisimizi sürekli Osmanlıca kursu eğitimi haline getirdik. Eğer arzu edildiği takdirde her türlü Etüt Eğitim Merkezimizde bu imkanı sağlamak durumundayız” şeklinde konuştu.

Yapılan açış konuşmalarının Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı tarafından konser verildi. Osmanlı Marşlarının çalındığı konserde, Mehter Takımı katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından, Hayrat Vakfı tarafından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na Sosyal Tesislerinde Osmanlıca Kursuna vermiş olduğu desteklerinden dolayı Teşekkür Plaketi ile ödüllendirildi. Programlarından dolayı törene katılamayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu’nun plaketini Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Hayrat Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Zafer Engin’in elinden aldı. Plaket törenin ardından Protokol üyeleri tarafından Osmanlıca Kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Hayrat Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Zafer Engin ile çok sayıda davetli, kursiyer ve aileleri katıldı.