MÜSİAD Sakarya şubesi ve Hayrat Vakfı Sakarya temsilciliği tarafından tertip edilen “Mucizeler Hazinesi: Kur’ân” paneli Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda icra edildi.

Sakarya Eğitime Destek Platformu Yahya Bakır’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Abdülmelik Yangın “Kur’ân’ın Çağları Aşan Mu’cizeleri”, Hayrât Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman Kemaloğlu “Kur’ân’ın Çağımıza Ait Mu’cizesi: Tevâfuk” başlıklı tebliğlerini sundular.

Yangın konuşmasında, “40 vecihle mucize olan Kur’ân-ı Kerim, inkâr edenlere bir benzerini getirmeleri hususunda meydan okumuştur. Ancak hiç kimse bu meydan okumaya cevap verememiştir. Kur’ân-ı Kerim’in mucizevi yönleri arasında, geçmiş ümmetler ve olaylar ile gelecekte meydana gelecek olayları haber vermesi ve modern bilimin keşfettiği hakikatlere işaret etmesi yer almaktadır. Mesela geçmiş ümmetlerin kıssaları doğru bir şekilde nakledilmiştir. Ayrıca günümüzde gelişen müspet ilimlerle ortaya çıkan kâinatın genişlemesi, yıldızların oluşumu, dağların yapısı ve ceninin gelişimi gibi ilmî hakikatlere işaret edilmiştir. Kur’ân’ın nazil olduğu dönemde bilinmeyen ve yüzyıllar sona ortaya çıkan hakikatleri göstermesi, onun bir beşer sözü olmadığını, bilakis ilâhî bir kitap olduğunu ispat etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Kemaloğlu ise konuşmasında, Kur’an’ın bu asırda bir ihsanı olan tevafuktan bahsetmiş ve “Kur’an’da gözlü tabakaya ilk gözüken mucizevi özellik ayet berkenar olmasıdır. Bu hususiyet Kur’an’daki tevafuk mucizesinin temelini oluşturmaktadır. İşin esas harikalığı, Kayışzade Osman Nuri Efendinin ortaya koyduğu Kur’an’ın ayet berkenar yazım standardını da yine Kur’an’ın kendi içinden ortaya koymuş olmasıdır.” dedi. Sözlerini, “Bediüzzaman Hz. bu Kur’ân’ı incelediğinde Allah lafızlarında tevâfuk olduğunu keşfederek yazım vazifesinin serkatibi Ahmed Hüsrev Efendi Hazretlerine verdiğini ifade eder. Asrımızda bizler manadan uzaklaştık. Akıl gözümüz değil baş gözümüz öncelikli olmaya başladı. Görmediğimize inanmakta zorlanmaya başladık.

Böyle bir zamanda ‘Kur’an’ın bize de bakan bir mucizevi yönü yok mu?’ diye olan asrın ihtiyacına Kur’an’daki tevafuk, bakışları Kur’an’a çevirmekte ve bizlere ‘Kur’an’ın Allah’ın Kelamı Olduğunu’ baş gözlerimize göstermektedir.” sözleriyle tamamladı.

Programın sonunda tüm katılımcılara Hayrat Neşriyat basımı tevafuklu Kur’ân-ı Kerîm hediye edilirken, Hayrat İnsani Yardım Derneği Sakarya Temsilciliği’nin destekleriyle de aşure ikram edildi.