Vakfımız Samsun temsilcimizin başkanlığını üstlendiği Kalem Derneği ev sahipliğinde Üstad Bediüzzaman ve Risale-i Nur konulu bir panel düzenledi.

Canik Kültür Merkezinde tertiplenen panele bin kişiden fazla misafir katıldı. Kur’an tilavetinin ardından Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrev Yağız, aralarında Hayrat Vakfı il temsilcilerinden bir gurubunda bulunduğu misafirlere hoş geldiniz konuşması yaptı.

Canik Kültür Merkezi’nin kuruluş amacının en önemlisi toplumun geleceğinin temelini teşkil eden bu tür programlar olduğundan bahseden Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, bu tür programların destekçisi olduklarını ve devamını beklediklerini ifade etti.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, Hayrat Vakfı’nın İDSB’nin kurucu üyesi olduğunu vurgulayarak devam eden çalışmalarını anlattı. Alem-i İslam’ın her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğunu ifade etti.  Hayrat Vakfı’nın tüm dünyada bu gayeye matuf hizmetlerine dikkat çekti. Hayrat Vakfı Denizli Temsilcisi Eğitimci-Yazar M. Zakir Çetin de, insanın Allah yolunda malıyla, nefsiyle yapmış olduğu cihadın en büyük bir ticaret olduğunu, hiçbir ticaretin Allah yolunda yapılan ticaret kadar ehemmiyetli olmadığını söyledi.

Oturum başkanlığını Hayrat Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Eğitimci-Yazar Faysal Vuran’ın üstlendiği panel, Hayrat Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eğitimci-Yazar Zafer Zengin’in Bdiüzzaman Hazretleri üzerine yaptığı sunum ve Hayrat Vakfı Elazığ Temsilcisi Eğitimci-Yazar Dr. Ayhan Mirza İnak’ın Risale-i Nur hakkında yaptığı orijinal sunumlarla devam etti.

Panelin kapanış konuşmasını Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Güner yaptı. Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin en büyük hayali Medresetüzzehra projesinin önemine vurgu yapan Güner, Alem-i İslam ve insanlık için Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nde alınacak çok örnekler olduğuna özellikle dikkat çekti. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin “Evleriniz bir Medrese-i Nuriye ve bir Mekteb-i İrfan olsun” emir ve tavsiyesini hatırlatarak evlerimizde ailemizle birlikte her gün en az on beş dakika Risale-i Nur okumakla Üstad Bediüzzaman Hazretleri’ni evlerimizde misafir etmiş olacağımızın altını çizdi. Panel M. Zakir Çetin’in duasıyla ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: