Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu 203.Toplantısı, Hayrat Vakfı ve Osmanlı Derneği’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.

Bursa’daki 66 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, 17 yılı aşkın süredir devam ettirdiği aylık toplantılarının 203’ncüsünü Hayrat Vakfı Bursa Temsilciliği ve Osmanlı Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Yaklaşık 60 STK Temsilcisi’nin katıldığı toplantıda yemek ikramından sonra toplantı gündemindeki konular görüşüldü.

Hayrat Vakfı adına İstanbul’dan toplantıya katılan Metin Uçar ve Cihangir İşbilir, her biri 30 dakikalık konuşma yaptılar.

Konuşmasına, Hayrat Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Semiz’den getirdiği selamı ileterek başlayan Metin Uçar, “Osmanlıcanın Önemi” başlıklı zengin bir tebliğ sundu. Ayrıca Hayrat Vakfı’nın dünden bugüne Osmanlıca hizmetlerini ve Osmanlıcaya verdiği ehemmiyeti anlattı.

Daha sonra yine Hayrat Vakfı adına söz alan İDSB Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, Hayrat Vakfı’nı, tarihsel arka planı ile birlikte anlatırken, vakfın, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’ne (İDSB) verdiği destek ve İDSB’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Osmanlıca, Hayrat Vakfı ve İDSB ile ilgili yakından bilgilenme fırsatı bulan STK Temsilcileri toplantının sonunda söz alarak, yaptığı hizmetlerden ve Osmanlıcaya verdiği önemden dolayı Hayrat Vakfı ve Osmanlı Derneği’ni tebrik ettiler.

Dua ve temennilerle birlikte toplantı sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: