Konya’da 15, 16 ve 17 Haziran 2015 tarihlerinde formatör öğretmenler için 3 adet sertifika töreni düzenlendi. 15 Haziranda Akşehir’de, 16 Haziranda Konya Merkezde, 17 Haziranda da Ereğli’de düzenlenen törenlerle başarılı olan öğretmen kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Yoğun katılımın olduğu törende bütün kursiyerlere Hayrat Neşriyatın Osmanlıca karşılıklı mealli Kur’an-ı Kerimi hediye edildi.

Konya ve ilçelerinde Haziran ayında biten kurslarda 863 kişi belge almaya hak kazandı.

Daha önce 2013-2014 eğitim öğretim yılında 1296 belge verilmişti.
2014- 2015 eğitim-öğretim yılında da 1963 belge verildi.
Toplamda Formatör öğretmenler kursunda iki yılda verilen Toplam belge adedi 3259 a ulaştı.

‘İkinci kur’u bitirerek Osmanlı Türkçesi derslerine girmeye hak kazanan öğretmen sayısı Konya merkez ağırlıklı olmak üzere, ilçeler de dâhil 1218 kişi olmuştur.

Bilindiği üzere Osmanlı Türkçesi Hizmet içi Eğitim Kursu; İlk Seviye, Orta Seviye ve İleri Seviye olmak üzere 3 kur olarak düzenlenmektedir. ‘İkinci kur’ u bitiren öğretmenlerimiz Osmanlı Türkçesi Öğretmeni olma yeterliliğine sahip olup ve ortaöğretimdeki Osmanlı Türkçesi derslerine girmeye hak kazanmaktadırlar.

Konya’nın 27 ilçesindeki öğretmenlere ulaşılarak Osmanlı Türkçesi Kursları açıldı. 4 ilçedeki öğretmenlerimize bugün itibariyle ulaşılma imkânı olmadı. Ulaşamadığımız ilçeler; Yunak, Çeltik, Ahırlı ve Yalıhüyük olup Yunak haricindekiler birkaç bin nüfuslu ilçelerdir.

Bu kurslarda vazife yapan öğretmen arkadaşların her biri aynı anda ortalama üçer kurs vermişlerdir. Hafta içi 2 gün bir ilçede, 2 gün Konya içinde; hafta sonu 2 gün de birer ilçede kurslar verilmek suretiyle eğitim tamamlanmıştır. Yani öğretmen arkadaşlarımız 6 ay süresince hafta içi bütün akşamlarını ve hafta sonlarını bu kutlu hizmete ayırmışlardır. Konya’da ilçelerin merkeze uzaklıklarının ortalama 100 kilometrenin üzerinde olduğu düşünülürse, bunun bir fedakârlık örneği olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Gayemiz Osmanlı Türkçesini sevdirerek öğretmek, öğretmenlerimiz ve milletimiz nezdinde Osmanlı Türkçesi’nin hak ettiği yeri almasıdır.

Bu gayretimizde desteklerini esirgemeyen ve bizi gayretlendiren değerli yöneticilerimize duacı ve müteşekkiriz.

Fotoğraflar: