İHA – Kağıthane Belediyesi ve Hayrat Vakfı’nın ortak girişimleriyle Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen 600 kadar çocuğa sertifika ve ödülleri düzenlenen bir törenle teslim edildi.

Yaz kurslarında 5 hafta boyunca eğitim gören çocuklar Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi ve beraberinde temel dini bilgiler eğitimi aldı. Kurs sonunda Kuran okuma ve dini eğitimlerde başarı elde eden çocuklara sertifika ve ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

Kağıthane Sadabad Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika ve ödül töreninde Kuran-ı Kerim okumada en başarılı 6 çocuk bisiklet kazanırken, temel dini bilgilerde başarı gösteren 6 çocuğa da tablet bilgisayar hediye edildi.

Kurs süresince çocukların eğitim materyalleri, aileleriyle birlikte ulaşım ihtiyaçları ve verilen ödüller Kağıthane Belediyesince karşılandı. Ayrıca çocukların motivasyonu için de kurs döneminde çeşitli geziler düzenlendi. Törene katılan velilerin en az çocuklar kadar mutlu olduğu gözlendi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç törende yaptığı konuşmada:

’’Kurslarımızda Kağıthane Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle 600 çocuğumuz Kuran okumayı ve temel dini bilgileri öğrendi. Projeyi periyodik olarak devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Niyetimiz gelecek nesillerin ihlaslı ve kültürlü bireyler olarak yetişmesini sağlamak’’ dedi.