Vakfımız, pandemi döneminde de “Kur’an’a ve iman hakikatlerine hizmet ve milli-manevi değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirme” sloganıyla Türkiye’de ve dünyanın farklı yerlerinde gerek -tedbirlerine riayet ederek- yüz yüze ve gerekse uzaktan eğitim faaliyetlerine devam etti. Eğitimlere 200 bine yakın talebe aktif olarak katıldı.

Pandemi döneminde eğitimde yaşanan olumsuz durumu güzel bir fırsata çeviren Vakfımız, düzenlenen kurslarda, hafta içi her gün 3 seans 3 kur şeklinde, gönüllü hocaların desteğiyle öğrencilere eğitim verdi. 2020-2021 yıllarında yapılan online kurslara toplamda; Yaz Okulunda 51.000 kişi, Osmanlıca Sınıflarında 59.000 kişi, Kur’an Sınıflarında 32.295 kişi, Güz Okulunda 15.117 kişi, Akaid Okulunda 4.620 kişi eğitim aldı. Dünyanın birçok ülkesinde Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile açılan Osmanlıca Kurslarında ise toplam 11.350 kişi eğitimlere katılmış oldu.

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde vakıf temsilcileri ve gönüllüleri vasıtasıyla gerekli tedbirler alınarak icra edilen yüz yüze kurslara da yoğun ilgi vardı. Yüz yüze yapılan kurslara toplamda 21.164 kişi katıldı.  Eğitimler geçen hafta itibariyle kapanış programlarıyla bitmiş oldu.

Online ve yüz yüze gerçekleştirilen yaz okulu faaliyetlerimizde, çocuklarımıza güzel alışkanlıklar kazandırmak, boş zamanlarını eğlenerek öğrenme ortamına dönüştürmek, ahlaklı, milli ve manevi değerlere bağlı, kalbi vatan sevgisi ile dolu nesiller yetiştirme hedefinde bir adım daha atmış olduk.

Bununla birlikte Güz Dönemi Programlarımız da belirlenmiş oldu. Buna göre; 1-30 Eylül kayıt dönemi, 1-15 Ekim sınıflar oluşturma, 15 Ekim Ders başlangıcıdır. İlerleyen tarihlerde detaylı bilgi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır.