Van (AA) – Gençlik Ve Spor Bakanlığı, Hayrat Vakfı işbirliği ile gençlere ücretsiz olarak Osmanlıca Türkçesi kursu düzenleyerek önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçirdi.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayrat Vakfı işbirliği ile Van Gençlik Merkezi tarafından, ücretsiz olarak verilen Osmanlıca Türkçesi kursuna Vanlı gençlerden yoğun ilgi görürüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan,”Bakanlığımız tarafından düzenlenmiş olan Osmanlıca Türkçesi kursumuza bin 170 kişi başvurdu. Düzenlemiş olduğumuz kursa yoğun ilgi olmasından dolayı 2 grup 4 sınıf şeklinde düzenledik. Şahsım olarak Osmanlıca Türkçesi Kursuna ilgi duyduğum için bende katıldım. Buradaki amaç gençlerimizin kendi kültürünü ve geçmişini daha iyi bilmesi, gelecek adına gelişmelerine katkı sağlayacak birikime sahip olunmasıdır.

Yeni kurslarımız devam edecek ve yeni kayıtlar almaya başladık. Yeni kurslarımıza 214’ü bayan 253 erkek kursiyer olmak üzere şimdilik 467 kişi başvurdu. Kursumuz 4 kur üzerinden yapılıyor 1’incisi Osmanlıca kolay metinler. 2’incisi Osmanlıcada Türkçe imlası. 3’üncüsü Osmanlıcada Arapça Farsça metinler. 4’üncüsü ise Osmanlıcada arşiv ve edebi metinler olarak verilecektir. Yapılan protokole göre Osmanlıca kursları iki yıl boyunca kursiyerlerini ağırlayacak. Ayrıca Osmanlı Türkçesi kursunu başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verilecek” dedi.