Ümraniye Belediyesi “Bu Yaz Öğreneceklerin Hayatta Unutulmaz” sloganıyla 6 -18 yaş grubu çocuklar ve gençler için düzenlediği ücretsiz Kur’an-ı Kerim, Tecvid, İslâm Ahlakı, İman Esasları, Hadis-i Şerif Dersleri ve Sosyal Aktivite kurslarının kapanış töreni Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından 12 kültür merkezinde 6 – 18 yaş arası çocuklar ve gençler için düzenlenen Kur’an-ı Kerim, Tecvid, İslâm Ahlakı, İman Esasları, Hadis-i Şerif Dersleri ve Sosyal Aktivite kurslarının kapanış töreni yapıldı.

Ümraniye Belediyesi’nin okulların kapanmasıyla başlattığı Yaz Kur’an Kursu sona erdi. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda kapanış töreni düzenledi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, Ümraniye Hayrat Vakfı Temsilcisi Enes Çalık, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Aşçı ve çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Ümraniye Belediyesi’nin Sabahattin Zaim, Cahit Zarifoğlu, Cemil Meriç, Necip Fazıl, Aliya İzzetbegoviç, Mehmet Akif, Semiha Ayverdi, Nurettin Topçu, Dumlupınar, Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, M. Celalettin Ökten ve Ahmet Yüksel Özemre, Kültür Merkezleri’nde hafta içi her gün uzman eğitimcileri tarafından verilen eğitimlerde çocuklar hem yaz tatillerini faydalı bilgiler edinerek değerlendirip, hem de kısa zamanda Kur’an-ı Kerim’i öğrendiler.

Program Hafız Enis Negiş’in Kur’an tilaveti ile başladı.  Ardından Kur’an kurslarında 1 aylık eğitimin görüntülerini içeren slayt gösterimi yapıldı.

Programda selamlama konuşması gerçekleştiren Ümraniye Hayrat Vakfı Temsilcisi Enes Çalık Hayrat Vakfı’nın faaliyetlerinden bahsederek, Kuran öğrenmek ve öğretmek üzerine hadisi şeriflere değindi. “Gençlerimize millî ve manevi değerlerini öğretmeliyiz” diyen Enes Çalık, desteklerinden dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Ardından yaz dönemindeki faaliyetlerden bahsederek, “Ümraniye’de 27 tane kültür merkezimiz var, bunların 12 tanesinde Kur’an-ı Kerim, Tecvid, İslâm Ahlakı, İman Esasları, Hadis-i Şerif Dersleri ve sosyal aktivite eğitimi başlattık” dedi. Ayrıca Mesut Özdemir, hediye edilen kitaplardan ve Kur anı Kerim’i okumanın öneminden bahsetti. Bosna Hersek Fojnica Kültür Merkezi’nden de söz eden Mesut Özdemir, oradaki Müslümanların Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenme isteklerini söyleyerek, kurslarda verilen eğitimlerden dolayı hocalara ve özellikle de velilere çocuklarını bu kurslara gönderdikleri için çok teşekkür etti.

15 Temmuz darbe gecesindeki milletin kahramanlıklarından bahsederek konuşmalarına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, daha sonra Ümraniye Belediyesi’nin yaz dönemi düzenlediği kurslardan söz etti. Başkan Hasan Can, “Belediyemizin kurslarında eğitimlerini alan öğrencilerimize sertifikalarını vermek üzere burada bir araya geldik. Ümraniye’de göreve başladığımızda sadece 1 tane İmam Hatip Orta Okulu vardı. Şimdi ise bakıldığında 15 tane İmam Hatip Orta Okulumuz var ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi. Sadece İmam Hatip Orta Okulları yapmadıklarını, ilkokullar da yaptıklarını söyleyen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi’nin eğitime her alanda destek verdiğini ve vereceğini belirtti. Başkan Hasan Can, velilere de seslenerek, “Değerli veliler, çocuklarımıza dikkat edelim. Onlara değerlerimizi öğreterek sahip çıkalım” dedi. Başkan Hasan Can, başarılı çalışmalarından dolayı öğretmenlere, hocalara, mesai arkadaşlarına, Hayrat Vakfına ve özelliklede velilere teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

Program, protokolün öğrencilere ödül ve sertifikalarını vermesiyle son buldu.