Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı ile birlikte ücretsiz olarak faaliyete geçirilen Kur’an-ı Kerim, Tecvid ve Osmanlı Türkçesi kurslarında eğitimini tamamlayan kursiyerlere Başkan Hasan Can tarafından sertifikaları teslim edildi.

Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı Ümraniye Temsilciliği işbirliği ile belediyeye ait kültür merkezlerinde vatandaşlara ücretsiz Kur’an-ı Kerim, Tecvid ve Osmanlı Türkçesi kursları verildi. Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen sertifika törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Mesut Özdemir, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Yılancı, Hayrat Vakfı Ümraniye Temsilcisi Enes Çalış, Muhtarlar, STK temsilcileri, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Hayrat Vakfı Ümraniye Temsilcisi Enes Çalık kısa bir konuşma yaparak düzenlenen kurslar hakkında bilgi verdi. Enes Çalık,

“Vakıf olarak, belediyenin kültür merkezlerinde açılan sınıflarda Kur’an-ı Kerim, tecvid ve Osmanlıca eğitimleri verdik. Bu vesileyle, desteklerini bizden esirgemeyen başta Belediye Başkanı Hasan Can Bey olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,

“Yaklaşık 4 yıldır. Hayrat Vakfı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile bu kursları düzenliyoruz. Buradaki gençlerimiz çok şanslı onlara bu şanslarını iyi anlatmamız gerekiyor. Çünkü 15 yıl önce bu ülkede Kur’an okumak, öğrenmek, çocuklarımızı Kur’an kursularına göndermek gibi yasaklarla dolu bir Türkiye vardı. Ancak bugün bakıldığında ise çok şükür 15 sene öncesine göre yüzde yüz değişmiş bir Türkiye’yi görüyoruz. Bugün gençlerimiz, çocuklarımız istediği kurslara gitmenin yanı sıra; belediyelerin kurslarına giderek ya da okullarda seçmeli ders şeklinde Kur’an öğrenme imkanına sahip oldular. Bugün başımızda bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ülkemiz büyük bir atılım yaşadı” dedi. Konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, bugünün kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla 24 Haziran da bu ülkenin bir daha yasaklar ülkesi haline gelmemesi için ve daha hızlı kalkınma ile milletin egemen olduğu bir ülke için, yarını daha sağlam temellere oturtmak için  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacağız” dedi. Başkan Hasan Can son olarak “Hayrat Vakfı’na, kurslara katılan kardeşlerimize ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can, kursiyerlere sertifikaları ve hediyelerini takdim etti.