Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (UKÜSEM) ve Hayrât Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen “Osmanlıca Kolay Metinler I” dil eğitimi kursu tamamlandı.

Hayrât Vakfı Kıbrıs Temsilcisi Vahap Gültekin tarafından yürütülen Osmanlıca dil eğitimi sonunda başarılı öğrencilere Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer ve Gültekin tarafından “Başarı Belgeleri” verildi.

Toplamda 64 saatten oluşan “Osmanlıca Kolay Metinler I” eğitimi iki aylık sürede tamamlandı. Belge dağıtımı töreninde konuşan kurs eğitmeni Vahap Gültekin ve Doç. Dr. Ahmet Adalıer Osmanlıca dilinin ve Osmanlıca arşivinin önemine dikkat çekerek önümüzdeki yıl “Osmanlıca I” ve “Osmanlıca II” dersleri ile UKÜSEM’in yoluna devam edeceğini belirtti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, sürekli eğitimin ülke ve toplumun gelişimindeki önemine dikkat çekerek, Üniversite’nin kamu çalışanlarına, özel sektöre ve öğrencilere yönelik, gerek kişisel gelişim odaklı gerekse kariyer geliştirici çeşitli eğitim programlarına devam edeceklerini vurguladı.