Hayrat Vakfı Tavşanlı Temsilciliği olarak gerçekleştirilen Osmanlıca Kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 20:30’da gerçekleştirilen tören, Kuran tilaveti ile başlayarak İstiklal Marşı ve Hayrat Vakfı tanıtım videosu ile devam etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Hayrat Vakfı Tavşanlı Temsilcisi Ercümend Yıldırım, Tavşanlı’da 1000’den fazla kursiyerin kurslara katıldığını ifade etti. Konuşmasının devamında Osmanlıca bildiği halde bu kurslara verdiği önemi gösteren ve kurslara katılan Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ile aynı sınıfta kurslara katılan Tavşanlı Daire Müdürlerine, Tavşanlı Adliyesi mensuplarına, yoğun programına rağmen Ankara’dan törene teşrif eden Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Sayın Said Yavuz’a, gönüllülük esasıyla hiçbir karşılık beklemeden kurslarda öğreticilik yapan kurs hocalarına ve tüm kursiyerler ile salondaki misafirlere teşekkürlerini sundu.

Törene Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi ve Osmanlıca Kursları Genel Koordinatörü olan Sayın Said Yavuz da teşrif ederek, Osmanlıca’nın ehemmiyetine değinerek, Osmanlıca kursları hakkında genel bir malumat verdi. Sayın Yavuz, Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012’de imzaladığı protokol kapsamındaki kurslara, o tarihten bu güne kadar 450.000 civarında vatandaşımızın katıldığını ifade etti. Okullarda Osmanlıca derslerinde öğreticilik yapacak olan öğretmenlerin de yine Hayrat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hizmet içi kurslarla gerçekleştirildiğini, bu kursların da bu sene 100.000 öğretmen hedefiyle devam edeceğini belirtti. Ayrıca dünyada ilk defa tüm yönleriyle Osmanlıca Sempozyumu yapıldığını da ifade eden Said Yavuz, Kırıkkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bu programdan da bahsederek, salondaki tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Törene aynı zamanda Osmanlıca kurslarına katılan Tavşanlı Kaymakamı Sayın Numan Hatipoğlu da teşrif ettiler. Doktorasını Tarih alanında yapan Sayın Hatipoğlu, Tarihin önemine değinerek, bizim için Tarihimiz ve Osmanlı’nın öğrenilmesinin ehemmiyetine dair ifadeleriyle gerçekleştirdiği konuşmasında, Hayrat Vakfı’na, Tavşanlı’daki temsilcilerine ve Osmanlıca öğreticileri ile kursiyerlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Tavşanlı Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Mecit Çelebi, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki de kurslar hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşarak, vesile olan Osmanlıca Öğreticisi Avukat Gökhan Sakın’a teşekkürlerini ifade ettiler.

Tören kursiyerlerin Osmanlıca “Ey Oğul” başlıklı metni okuması, yine kursiyerlerin duygu ve düşünce paylaşımıyla devam etti.

Sonrasında gerçekleştirilen sertifika töreninde, kurslara katılan ve törene teşrif eden, Tavşanlı Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı, Tavşanlı Hâkim ve Savcıları, Tavşanlı Müftüsü, Nüfus Müdürü, Vergi Dairesi Müdürü, Tapu Müdürü, Tarım Müdürü, Kütüphane Müdürü de sertifikalarını Hayrat Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Said Yavuz’dan aldılar.

Program plaket takdimi ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.