Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında Halk Eğitim Müdürlükleri bünyesinde verilen Osmanlıca kursları devam ediyor.

Başta Tavşanlı Kaymakamı Sayın Numan Hatipoğlu olmak üzere, Tavşanlı’daki İlçe Milli Eğitim, Kaymakamlık Yazı İşleri, Vergi Dairesi, Kütüphane, OSB, Gıda Tarım ve Hayvancılık gibi hemen hemen tüm daire müdürlerinin katıldığı Osmanlıca kursuna başlandı.
İlk derste Neden Osmanlıca başlıklı seminer konusuyla yaklaşık 1 saat boyunca Osmanlıca’nın önem ve ehemmiyetine dair sunum yapıldı. Akabinde Osmanlıca öğrenmeye başlayan kursiyerlerin kolay ve başarılı bir şekilde Osmanlıcayı öğrendiği görüldü.
Kur’an harfleri ile yazılan, konuştuğumuz Türkçe olan Osmanlıca’nın çok kolay olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Kur’an’ı Kerim okumayı bilenler için ise “5 dakikada Osmanlıca öğreniyorum” sloganının, ne kadar gerçekçi bir ifade olduğu bu kursta bir defa daha görülmüş oldu.

Ayrıca Osmanlıca okumayı daha önceden bildiği halde kursa katılan Kaymakam Numan Hatipoğlu, bu derslere gelmekle, milli, manevi ve kültürel değerlerimize gösterdiği hassasiyeti, önem ve ehemmiyeti göstermiş oldu.

Hayrat Vakfı’nın Kredi Yurtlar Kurumu ile imzaladığı protokol çerçevesinde Tavşanlı Kredi Yurtlar Kurumu Aslanbey Erkek Öğrenci Yurdu’nda Kur’an-ı Kerim, Osmanlıca ve Değerler Eğitimi programlarına başlayacak olan Tavşanlı Temsilciliğimiz, Tavşanlı Adliye personelinin de katıldığı bir Osmanlıca Kursuna devam etmekteler. Halkın da yoğun teveccühünü gören kurslar, Türkiye genelinde ve Avrupa’da çeşitli protokoller kapsamında verilmeye devam ediyor.

Tavşanlı Kaymakamı Sayın Numan Hatipoğlu ve Tavşanlı Daire Müdürleri Osmanlıca Kursu’nda