Hayrat Vakfı Kars İl Temsilciliği ve Rehber Kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile yürütülen Tatili Değerlendiriyorum Kuran Öğreniyorum Yaz Kuran Kursuna ilgi giderek artıyor.

Rehber Kalemler Derneğine ait Turan Çelebi Sokaktaki dernek binasında gönüllü eğitimciler tarafından verilen kurslara katılan öğrenciler günde iki buçuk saat,  haftada on iki buçuk saat eğitim alıyor. Bu eğitimler Kuran öğrenimi, Siyeri Nebi ve Temel Dini Bilgiler şeklinde veriliyor. Ayrıca Serbest Etkinlik uygulaması ile sosyal aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Hayrat Vakfı Kars İl Temsilcisi Hüsnü Çelik;

“Tatili Değerlendiriyorum Kuran Öğreniyorum kurslarımızda hedef kitlemiz 7-18 yaş arası çocukları ve gençleri kapsıyor. Kurslarda neredeyse beş öğrenciye bir hoca düşüyor. Yaz okuluna katılan çocuklarımızın özenle ve itina ile Yüce kitabımız Kur’an’ı Kerimi öğrenmesi için çalışıyoruz. Alacakları kursların kalıcı ve başarılı olması için Hayrat gönüllü hocalarımız öğrenciler ile teker teker ilgileniyor. Onların siyeri nebi ve temel dini bilgilerini sağlam bir zemine üzerine oturtmak için gayret ediyoruz. Çocuklarımızın fikri, dini ve ahlaki noktalarda takviye etmek için gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Dernek ve Vakfın eğitim ve kurslarından sorumlu koordinatör Muammer Kakça ve Müjdat Çiftçi ise yaptıkları ortak açıklamada;

“Yaz ayını etkin ve faal bir tatil sürecine çevirmek ve öğrencilerin zihni ve fikri bir tembelliğe düşmesini engellemek, öğrenme süreçlerini eğlenceli bir hale dönüştürmek için yaz okulu açarak eğitime destek veriyoruz. Kursların sadece Ramazan ayına münhasır kalmayarak, Ramazandan sonra da Hafta sonları Yetişkinler için Kuran kursları hafta içi ise kızlar ve yetişkin bayanlar için kursları açılarak devam etmesini planlıyoruz.” dediler.

Yetkililer, Tatili Değerlendiriyorum Kuran Öğreniyorum kurslarına ilginin giderek arttığını öğrencilerin aldıkları eğitimden memnun olduklarını, eğitimler sonunda öğrenciler için şehrin muhtelif yerlerinde bulunan tarihi yerlere gezi düzenleneceğini ve kursa katılan öğrencilere katılım belgesi verilirken ailelerine ise eğitim noktasında gösterdikleri duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür belgesi vereceklerini sözlerine eklediler.

Kurs hocalarından eğitimci Hüseyin Kurul ve Emin Doğar,

“Kurslara katılan öğrenciler için kuran dersi siyeri nebi dersleri yanında serbest etkinlik kapsamında görsel eğitici filimler, zekâ geliştirici bilgi oyunlar verilerek eğitimin daha eğlenceli ve güzel geçmesine çalışıyoruz. Kurslarımıza katılmak isteyen öğrenci velileri bizlere afişteki iletişim bilgilerini kullanarak ulaşabilirler.” dediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)