23 Mart 2017 tarihinde Hartum’da, Uluslararası Afrika Üniversite’si işbirliğiyle “Bediüzzaman Said Nursi Hz.lerinin İslâmî düşünceye hizmeti ˮ konulu panelde Sudanlı profesörler Bediüzzaman’ı konuşacaklar. Arkasından bir yıl içerisinde Hayrat Vakfı’nın programlarında eğitim görmüş olan 15 ülkeden 270 katılımcı Risale-i Nur Sertifikası alacaklar.

Hayrat Vakfı yıllardan beri dünyanın farklı yerlerinden eğitim amacıyla Sudan’a gelen gençlerle bir dizi programlar gerçekleştirerek gençlerde şuur artışına katkı sağlamaktadır. Bu programlardan bir tanesi de güzel ülkemizde yetişen ve bütün ümmetin değeri olan Risale-i Nur’u ve Bediüzzaman hazretlerini ve onun nurlu yolunu gençlere göstermek ve gençlerin o nur ile nurlanmasına zemin hazırlamaktır.

Bediüzzaman hazretlerinin vefatının 57. sene-yi devriyesinde icra edilecek panel ve sertifika töreni bu bağlamda yapılan hizmetlerin finali olarak nitelendirilebilir.