16 Nisan 2017 günü gerçekleşen halk oylamasının EVET sonucu ile neticelenmesi dolayısıyla Sudan Devleti ve Ulusal Kongre Partisi tebriklerini ve sevinçlerini müessesemize ulaştırmak üzere temsilciğimizi ziyaret etti.

Ziyareti Parti ve Hükümet adına Partinin Türkiye Dostluk Komisyonu Başkanı Ahmed Ebu’l Kasım ve yardımcısı Enver Bey gerçekleştirdi.  Ahmed Ebu’l Kasım görüşme esnasında Bediüzzaman Hazretleri’nin Hutbe-i Şamiye’de verdiği müjdelerin birer birer tahakkuk ettiğine işaret etti. Anadolu’da kök salmış tasavvuf geleneğinde Mevlana, Yunus Emre, Bediüzzaman gibi manevi kahramanların İslamiyet’e hizmetlerinin bir semeresi olarak, Türk milletinin basiret ve ferasetinin imandan kaynaklandığını söyledi.

Hayrat Vakfı Sudan Eğitim Koordinatörü Sebahaddin Karagöz halk oylamasının şeffafiyetle gerçekleştiğini ve oylama öncesi bütün tarafların gerekli propagandaları yaptıklarını ama bununla birlikte Avrupa’nın bu süreçte Türkiye üzerine ciddi baskı uygulayarak halkın kanaatini değiştirmeye çalıştığını söyledi.  Her şeye rağmen bu olumlu neticenin hayırlara vesile olacağını belirtti.

Görüşmede hazır bulunan Hayrat Vakfı Afrika Sorumlusu İsmail Kaya da bilinçli ve şuurlu bir toplumun oluşması için yapılacak çalışmaların ehemmiyetine vurgu yaparak, bu nazik ziyaretlerinden dolayı Ahmed Ebu’l Kasım Beyin şahsında Sudan Cumhuriyeti Devleti’ne ve İktidar Partisine teşekkür etti.