Sudan’ın önemli üniversitelerinden Nileyn Üniversitesinde Edebiyat Fakültesinin düzenlediği Arapça haftasının etkinliklerine katıldık.  Bu bağlamda 5 gün süren kitap sergimizde Hayrat Vakfının Arap harflerine Bediüzzaman hazretlerinin tabiriyle Kur’an harflerine yaptığı hizmeti gösteren 30 farklı dünya dilinde hazırlanmış Hüsrev Efendi hatlı Kur’an Elif-ba’sı.

Tavafuklu Kur’an orijinal el yazma Osmanlıca Risale-i Nur eserleri ve Hayrat Vakfı’nın hazırladığı Arapça Risale-i Nur eserleri sergilendi. Ve ziyaretcilere bol bol anlatıldı. Türkiye’de İslam harflerine yapılan bu hizmet ziyaretçilerin çok dikkatini çekti.  2000 den fazla ziyaretçinin uğradığı sergi alanına Hayrat Vakfı ve Risale i Nur damgasını vurdu.

Bu arada bu etkinlikler kapsamında üniversitenin tahsis ettiği anfide her gün Risale i Nurdan bir konu seminer sunuldu. Program dahilinde dekan beyin ve bölüm başkanları ve hocalarla birlikte çok sayıda öğrencinin katıldığı Risale-i Nur’un İslam harflerine katkısı başlıklı bir sunum gerçekleşti.