Sivas Şems-i Sivasî İmam Hatip Ortaokulu ve Hayrat Vakfı işbirliğinde düzenlenen Osmanlıca Kursunu başarıyla tamamlayan 194 öğrenciye sertifikaları verildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen sertifika töreni İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerden oluşan 600 kişiye yakın misafirin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Hayrat Vakfı Osmanlıca kursları il koordinatörü Murat Darıcık’ın açılış konuşması, Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Metin Uçar’ın “Neden Osmanlıca?” sunumu ile devam etti. Katılımcıların çok istifade ettiklerini söyledikleri sunumda milli kültür ve değerlerimizin tekrardan yeşermesine vurgu yapıldı. Geçmiş ve gelecek arasında bir köprü vaziyeti gören Osmanlıca kurslarının ehemmiyetine dikkatler çekildi. Geçmişini bilmeyen bir toplumun geleceğe sağlam basamayacağı vurgusunun da yapıldığı sunumda Hayrat Vakfı’nın faaliyetleri anlatıldı.

Kursa katılan öğrencilerin Osmanlıca şiir, vecize ve Çanakkale mektuplarının okumalarıyla devam eden program, okul müdürü Faik Aslan’ın kapanış konuşması ve sertifika töreni ile sona erdi.