SARUHANLI – Saruhanlı İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından işbirliği protokolü çerçevesinde açılan Osmanlıca Kursu tamamlandı.

Kursun belge dağıtım törenine, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Manisa Hayrat Vakfı İl Koordinatörü Kemal Yalçın, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Necmettin Okumuş, Saruhanlı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Çetin, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kaya, Kurs Öğretmeni Sait Yıldırım ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, 64 saat süreyle devam eden kurs sonunda 20 kursiyerin sertifika aldıklarını belitti.

Kaymakam Kanyılmaz şunları kaydetti; “Bütün kurslarda olduğu gibi bu kursta da amacımız, kişileri hem sertifika sahibi yapmak, hem de bilgilerini, kültürlerini, genel kültürlerini artırmalarını sağlamak. Osmanlıca, bizi geçmişimize bağlayan bir dil. Çevremizde birçok Osmanlıca metin ve yazı görüyoruz. Ne yazık ki bunları okuyamıyoruz. Ama bundan sonra çevremizde gördüğümüz Osmanlıca yazıların, Osmanlıca mezar taşlarının, Osmanlıca yazılmış eserlerin çok daha rahat okunabilmesi fırsat ve imkânını sağlamak için bu kurslarımızı açtık. Özen gösterdik. Sertifikalarını alan kursiyerler açılan Osmanlıca kursundan ve kursun açılmasında büyük emeği geçen Kurs Öğretmeni ve aynı zamanda Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Kemal Yalçına teşekkür ederim. Bu kurslarda sertifika almayı hak kazanan kursiyerleri kutluyorum”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş ise, “Osmanlıcanın çok önemli olduğunu ve bu kursların daha çok açılmasını arzuladıklarını belirterek, “Ayrıca Saruhanlı Halk Eğitim Merkezimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve başarılı çalışmalar yaptıkları için kendilerini kutlarız dedi. Sertifikalarını alan kursiyerlere açılan Osmanlıca kursundan ve kursun açılmasında büyük emekleri geçen herkese teşekkür ederim”. Dedi.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık’ta, “Kurslardaki bu heyecanın artarak devam etmesini dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kurs Sonunda, kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak