Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulunan Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nin kuruluşunun 482. yılı dolayısıyla düzenlenen programda, Hayrat Vakfı’na Osmanlı Türkçesi’ne yönelik desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Hayrat Vakfı ve Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi işbirliğiyle arşiv çalışanları ve akademisyenlerin Osmanlı Türkçesi bilgilerinin geliştirilmesine yönelik kurs düzenlendi. Kursta Enver Kadiç Kroniği, Bosna Hersek arşivlerinde bulunan berat, ferman ve kadı sicilleri okunarak kursiyerlerin bu metinler üzerinde meleke kazanması sağlandı. Kursların sonunda kütüphanenin teşekkülünün yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen programda, Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Müdürü Osman Laviç Bey tarafından Hayrat Vakfı’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi, 1537 yılında Bosna Sancak Beyi Gazi Hüsrev Bey tarafından kurulmuş olup UNESCO tarafından koruma altına alınan 10.585 el yazması esere sahip bulunmaktadır.