Hayrat Vakfı Pendik Temsilciliği ve Pendik Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yaz kursları altı haftanın sonunda sertifika ve ödül merasimi ile nihayetlendi.

Altı haftalık süreçte yaklaşık 500 ilköğretim öğrencisinin İslami konularda eğitim aldığı ve Kur’an okumayı öğrendiği dersler 8 merkezde 30 eğitmen vasıtasıyla yapıldı.
Kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan öğrencilere belgelerini vermek için yapılan törende birbirinden renkli gösteriler ve bilgi yarışmasıyla, çocuklar kurs boyunca öğrendikleri bilgileri sergilediler. Bilgi yarışması neticesinde birinci olan erkek ve kız öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Açılış konuşmasını yapan Hayrat Vakfı Pendik Bölge Temsilcisi Muhammed Kürşad Sucuoğlu, yapılan kurslar hakkında bilgi verdikten sonra faaliyetlerinin bütün halkımıza ücretsiz olarak verildiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın hanımefendi, Pendik belediyesi olarak bu tarz manevi eğitimlere kıymet verdiklerini ve Hayrat Vakfı’nın bu alanda büyük bir ihtiyacı gidererek destek olduğunu ifade ederek Hayrat Vakfı temsilcilerine ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Sertifika merasimi çocukların sertifikalarını ve ödüllerini almalarıyla sona erdi.