Sudan ve Burkina Faso’dan sonra Nijer’in Başkenti Niamey’de de Bediüzzaman Hazretleri Cenab-ı Hakka vusulünün 57. Senesinde anıldı. Nijer Nur Toplumsal Kalkınma Merkezi, Hacı Mahmut Ka’at Üniversitesi ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle Bediüzzaman ve Risale-i Nur konulu bir panel düzledi.

Hacı Mahmut Ka’at Üniversitesi’nde gerçekleştirilen panel Kur’an-ı Kerim Kıraatiyle başladı. Konuşmacıların yerlerini almasından sonra Sayın Dr. Hama Cibi ilk olarak Bediüzzaman Said Nursi’nin tarifi üzerine durdu. Bediüzzaman Hazretleri hakkında birçok konuyu dinleyicilere aktarmakla beraber Bediüzzaman Hazretlerinin Bu zamanın Kalpleri fetheden bir Selahaddin Eyyubi’si olduğunu dile getirdi ve en çok arzuladığı şeyin bu kıymetli eserlerin bir gün Nijer’de ders olarak okullarda okutulması olduğunu belirtti.

İkici konuşmacı olarak söz alan Hayrat Vakfı Nijer Temsilcisi Usame Hasan Bediüzzaman Said Nursi’nin Hayatından bazı nüktelere ve Risale-i Nurların Mahiyetine değindi. Konuşmasında daha çok Risale-i Nurları diğer eserlerden ayıran özelliklerine değinen Usame Hasan Bey Alem-i İslam’ın bu harika üslubu menhec olarak ittihaz etmesi İslamiyet’i daha iyi yaşanmasına ve İslamiyet’in Kemalatının hal ve hareketlerde izhar edilmesi durumunda İnsanların Topluluklar halinde İslamiyet’e gireceğine ve bu durumun bize uzak olmadığına değindi.

Gayet derecede verimli geçen panelde son olarak Söz alan Hacı Mahmut Ka’at üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Muhammed Hayr Ciro Bey

“Nijer Nur Toplumsal Kalkınma Merkezi ile beraber birçok programa imza attık. Üniversitemizde yapılan Risale-i Nur Dersleri ile öğrencilerimiz çok güzel bir terbiye elde ettiler. Biz bütün üniversite kadrolarımızla buna muvafık olamazken Risale-i Nur terbiyesi almış birkaç genç bunu başardı. İnşallah ülkemizde bu hakikatlerin yayılması için her türlü seferberliğe hazırız. Bu kıymetli fikirleri buralara taşıyan Hayrat Vakfına Minnettarız.’’ dedi.

Panel yapılan dualar ile sona erdi.