Hayrat Vakfı Nijer Temsilciliği, Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerini Vefatının 55. yılında bir dizi çalışmayla andı. Akademisyen, öğretmen ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir grupla 23-25 Mart tarihlerinde “YETİŞMEK İNSANÎ BİR İHTİYAÇTIR” başlıklı bir çalışma tertip etti. Açılış programına, üniversite idaresinden geniş bir akademisyen grubu ile beraber Rektör Muhammed Alhadi İbrahim Ciro ve Nijer’in meşhur İslam alimi Harun Ahmet Hoca katıldı.

Çalışmada Hayrat Vakfı merkezlerinde yetişen akademisyenler, öncelikle Bediüzzaman Hazretleri ve Risale-i Nur hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdiler ve katılımcıların  sorularını cevapladılar.  Bu zamanda İslam tebliği açısından Bediüzzaman Hazretlerinin metodunun önemi geniş çaplı müzakere edildi. Üst üste Risale-i Nur’dan bir dizi seminerler dinleyen katilimcilar çalışmanın 2. gününün sonunda yaptıkları degerlendirmede; Afrika gibi farklı fikir akımlarının ve misyonerlik faaliyetlerinin at koşturduğu bir yerde Risale-i Nur’a olan ihtiyaca  ve Bediüzzaman Hazretlerinin müspet hareketinin gerekliliğine vurgu yaptılar.

Hayrat vakfı Nijer temsilcisi Üsame Hasan Bey Risale-i Nur’un bu zamanda Allah’ın bir mucizesi olduğunu söyleyerek “Bediüzzaman Hazretleri’nin vefatından tam 55 yıl sonra Afrika’nın göbeğinde ”Nijer’de” onun eserlerini okuyup fikirlerinden istifade etmek için bir araya geldik. Hepimiz çok mutluyuz. Allah’ın kudret eserlerinden birisine şahitlik etmekteyiz.” dedi.

Kaat Üniversitesi’nde düzenlenen çalışma 25 Mart gecesi katılımcılar için düzenlenecek sertifika töreni ile sona erecek.