Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği, Hayrat Vakfı Manisa Temsilciği ile Osmanlıca kursu konusunda işbirliği yaptı.

Hayrat Vakfı Manisa Temsilcisi Kemal Yalçın, üyeleri ile birlikte Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, “Biz harf inkılabıyla birlikte Osmanlıca harfleri terk ettiğimiz için geçmişle olan bağımız kopmuştur. Şuanda 100 yıl önce değerli düşünürlerimizin, yazarlarımızın ve şairlerimizin yazmış oldukları eserleri orijinal haliyle okuma gibi bir şansımız bulunmamaktadır. Devlet arşivleri bünyesinde yer alan Cumhuriyet arşivi belgelerinin de 1928’e kadar olan bölümü Osmanlı Türkçesi ile kaleme alınmış. Resmi gazete’de yayınlandığı internet sitesine Osmanlı Türkçesi ile yazılmış metinler var. Osmanlı’nın hüküm sürdüğü topraklarda kurulan devletlerin arşivlerinde milyonlarca belge var. Bu belgeleri okuyamıyoruz. Osmanlı döneminden kala eserlerimizde, camilerimizde, kitabelerimizde bulunan Osmanlıca ifadeleri okuyamıyoruz. Bu yüzyıllarca tarihe hükmetmiş bir millet olarak bizim çok büyük ayıbımızdır.” dedi.

Osmanlıca’nın öğrenilmesi ve öğretilmesi geçmiş ile bağların yeniden tesis edilmesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, “Bu sebeple Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen olarak Osmanlı Türkçesi’nin öğretilmesine dert edinmiş, bu konuda önemli çalışmalar yapan Hayrat Vakfı el ele verdik. Birlikte başta üyelerimiz olmak üzere tüm Manisa halkına yönelik Osmanlıca kursları düzenliyoruz” diye konuştu.

Hayrat Vakfı Manisa İl Temsilcisi Kemal Yalçın ise MEB ile imzalanın protokolün 5 yıl daha uzatıldığını söyledi. Türkiye’nin 950 merkezinde Osmanlıca kurslarının verildiğini ifade eden Yalçın, “Verdiğimiz bütün kurslarımız gönüllülük esasına göre ücretsiz veriliyor. Memur-Sen gibi sendikaların desteklerini her zaman görüyoruz. Eğitim camiasının buna sahip çıkması halkımıza daha çok heyecan verecektir.” dedi. Yalçın, bugüne kadar Manisa’da 6 bin kişi olmak üzere Türkiye genelinde 250 bin insana kurs verdiklerini söyledi.