20 Mayıs 2016 tarihinde Yakındoğu Üniversitesi Kültür Merkezinde, Hayrat Vakfı, Kıbrıs Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ve Yakındoğu Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve İrfan Mektebi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar Beyefendinin de teşrifleriyle tertip edilen Osmanlıca Kursları Sertifika töreninde 203 kursiyere sertifikaları verildi.

İrfan Mektebi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar Beyefendi konuşmasında Osmanlı Türkçesinin önemine değinerek, Osmanlıca öğrenmenin kişilere özgüven kazandırdığından bahsetti. Uçar, kursiyerlere haftalardır süren faaliyetlerin bugün bir sonucu için burada olduklarını, fakat asıl önemli olan hususun, bu kurs sayesinde yönlerini bin yıllık bir kültüre dönmüş olduklarını belirtti.

Ayrıca Uçar, bazı kişilerin “Bırakın, Osmanlıca’yı sadece edebiyatçı ve tarihçiler öğrensin.”  Söylemlerinin, “eti sadece kasaplar yesin” demekle aynı olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonunda Uçar:

“İlk Osmanlıca kursları küçük bir adımdı. Şimdi görüyoruz ki, o küçük adımın arkasındaki büyük adım gün geçtikçe geliyor. Başta bu programı tertip eden arkadaşları ve siz değerli kursiyerleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını temenni ediyorum.” dedi.

Kursiyerlere sertifikalarının verildiği programın sonunda misafirlere günün bir anısı mahiyetinde “Dost istersen Allah yeter.” yazılı Osmanlıca hat çalışması hediye edildi.