Kuala Lumpur’da Risale-i Nur Forumu

Hayrat Vakfı Malezya Temsilciliği ve Uluslararası İslam Üniversitesi işbirliğiyle başkent Kuala Lumpur’da “Kurana Adanan Bir Ömür; Bediuzzaman Said Nursi” isimli Risale-i Nur Forumu düzenlendi.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşen programda Hayrat Vakfı Tercüme Heyeti  tarafından  Malayca’ya tercüme edilmiş Gençlik Rehberi ve Hanımlar Rehberi eserleri  katılımcılara hediye edildi.

Hayrat Vakfı Malezya Temsilcisi Sadık Özata ve Hayrat Vakfı Tercüme Heyetinden Mohd Firdaus Bin Sahiddin ‘in konuşmacı olarak katıldığı Forumun moderatörlüğü, PemikiranNur (Nur Düşünürü) Derneğinin Başkanı Mohd Faiz Bin Mokhtar tarafından yapıldı. Kuran Tilaveti ile başlayan program,

Bediüzzaman Hazretlerinin hayatı, ilmi şahsiyeti ve hizmet esasları ile devam etti. Ayrıca Risale-i Nur’un mahiyeti, izlemiş olduğu metot ve halk üzerindeki etkisi gibi başlıklar geniş bir şekilde ele alındı.

Yaklaşık üç saat devam eden forum, soru ve cevap bölümü ile sonlandırıldı. Katılımcılara Risale-i Nuru daha yakından tanımalarına imkan sağlayacak Risale-i Nur Kurslarının tanıtımı ile program son buldu.