2014 yılında önemli bir karar alındı ve okullarda Osmanlı Türkçesi eğitimi başladı. Sivil Toplum Kuruluşları, süreçte önemli bir görev üstlenerek bu güne kadar 250 bin kişinin Osmanlıca öğrenmesini sağladı.

Bu noktada en büyük başarıyı yakalayan kuruluşlar ise Hayrat Vakfı ve Altınbaşak Derneği… Konya’da düzenlenen ‘Bin Yıllık Serüven: Osmanlı Türkçesi’ konulu seminer ile Osmanlıcanın önemi anlatıldı.

350 bin kişi öğrenmek için kurslara müracaat etti, 250 bin kişi sertifika aldı. Bütün Türkiye’de Osmanlıca Türkçesi eğitimleri devam ediyor. Osmanlıca eğitimine büyük katkı sağlayan Hayrat Vakfı ve Altınbaşak Derneği tarafından Konevi Kültür Merkezi’nde seminer düzenlendi.

Eski AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, yaptığı konuşmada Osmanlıca’nın önemini anlattı. Etkinliğe katılan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da Osmanlıca eğitiminde emeği geçen kuruluşlara teşekkür etti.

Hayrat Vakfı Konya Temsilcisi Müçteba Yıldız ise ‘Bin Yıllık Serüven: Osmanlı Türkçesi’ semineri ile Osmanlıcanın kolayca öğrenilebileceğini anlattı.