Afrika ve Mısırlı öğrenciler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iki gün arka arkaya organize edilen iftar yemeği programında bir araya geldi.

Hayrat Vakfı Kıbrıs Temsilciliği ile Kıbrıs Eğitim Kültür ve Sanat Derneği’nin ortaklaşa tertip ettiği ve Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin desteklediği yabancı uyruklu öğrencilere yönelik düzenlenen iftar programının birinci gününde Afrikalı ve ikinci gününde Mısırlı Müslüman üniversite öğrencileri ile Kıbrıslı Türk öğrenciler bir araya geldi. Vakfın başkent Lefkoşa’daki merkezinde buluşan öğrencilere, iftardan sonra Vakıf hakkında bilgi semineri verildi ve vakfın tanıtım videosu izletildi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Ortadoğu Koordinatörü Ferudun Işıklı beyefendi ve beraberindeki heyetin de katılım gösterdiği ve İngilizce ve Arapça dilinde gerçekleşen programlarda Hayrat Vakfı Kıbrıs Temsilciliği Eğitim Koordinatörü Ali Kızıltaş, Vakfın hem Kıbrıs’taki hem de dünya genelindeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kızıltaş konuşmasında, günümüz İslam dünyasında Müslümanların ve özellikle gençlerin her alanda ittihat edip birleşmesi gerektiğini vurguladı. Programın sonunda Hayrat Vakfı Kıbrıs Temsilcisi Vahap Gültekin, iftara katılan öğrencilere kardeşlik mesajları verirken, bu tür programların sadece bir günlük değil, bundan sonraki faaliyetler için bir köprü mahiyetinde olduğunu söyledi.