Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri düzenlenen seminerde Osmanlı Türkçesine dair bilgiler edindi.

Tarihi ve kültürel bir miras olan Osmanlı Türkçesine yönelik Kırıkkale Fen Lisesi’nde bir seminer düzenlendi. Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında yapılan Eğitimde İş birliği Protokolü gereği Osmanlı Türkçesi Eğitimi hakkında bilgilendirme yapmak için Vakfın Kırıkkale Temsilcisi İsmail Efe Demirhan tarafından Kırıkkale Fen Lisesi’nde Osmanlıca Türkçesi ile ilgili seminer verildi.

Osmanlı Türkçesinin önemi üzerinde duran Demirhan, günümüz Türkçesinin yanında Osmanlı Türkçesini de öğrenmemizin hiçbir olumsuz yanı olmayacağını, kültürel dünyamızı zenginleştireceğini ifade etti. Demirhan, Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl itibari ile tüm genel liselerde Osmanlı Türkçesi derslerini seçmeli dersler arasına aldığına dikkat çekti. Düzenlenen seminere Okul Müdürü Nusret Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.