Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörlüğü, Rehber kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Hayrat İnsani Yardım Derneği yetkililerince Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

Belediye başkanı tarafından sıcak bir ortamda karşılanan dernek ve vakıf çalışanları, yılın belediye başkanı olmasından dolayı Murtaza Karaçanta’yı tebrik ettiler.

Vakıf ve dernek yetkilileri Suriye deki Bayır bucak Türkmenleri için bir tır yardım malzemesi göndermek istediklerini bu yardımlar için Belediyenin gerekli desteği kendilerine sağlamalarını da talep ettiler.

Başkan Karaçanta, belediye olarak bayır bucak Türkmenleri için iki tır malzeme gönderdiklerini ve dernekçe gönderilecek yardın tırı için ellerinden gelen imkânlar ölçüsünde destek olacaklarını beyan ettiler.

Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Hüsnü Çelik, Hayrat insani yardım dernek sorumlusu Metin Sarar ve Rehber Kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muammer Kakça yaptıkları faaliyetleri başkana ilettikten sonra hazırladıkları faaliyet raporunu Murtaza Karaçanta’ya sundular.

Ziyaret sırasında Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Hüsnü Çelik tarafından Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya kuranı kerim hediye edildi. Ve tevafuklu kuranın güzellikleri üzerine bir anlatım yapıldı. Kuran hediyesi karşısında duygulanan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ‘Siz Kuranın güzelliklerini anlatırken sanki annem var karşımda zannettim. O da bana Kuran’ı anlatırdı.” dedi.

Vakfı ve dernek yetkilileri ayrıca Belediye Başkanlığı ile yürütülen “bir el de sen uzat” kampanyasına destek vermek için Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya ile bir görüşme yaparak bu kampanyaya nasıl destek olunacağı yönünde fikir birliği ve istişare yaptılar.