Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde Osmanlı Türkçesi 2. Kur kursları başlıyor.

Türkiye genelindeki Gençlik Merkezleri’nde Osmanlıca Türkçesi Kursu açılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı tarafından eğitmen Osman Mavi nezaretinde Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00-12.00 arası ücretsiz olarak Osmanlı Türkçesi 2. Kur (Osmanlıca Türkçesi İmlası) dersleri verilecek.

Osmanlı Türkçesi Kurslarına büyük talebin olduğunu belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen;” Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Hayrat Vakfı işbirliği hayata geçirilen ve tüm illerimizde ücretsiz olarak öğrencilerle buluşan Osmanlı Türkçesi Kursları 6 Kasım 2015 Cumartesi günü Gençlik Merkezi ana binamızda öğrencilerimizle buluşacak. Milli kültürümüzün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak gençlerin yetiştirilmesi amacıyla Gençlik Merkezimizde ücretsiz olarak verilecek olan Osmanlı Türkçesi 2.Kur kurslarına tüm gençlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Adres: Mehmet Akif Ersoy Mah.Şehit Adnan Ateş Cad. No:40 (Yunuskent Spor Salonu Karşısı)

Yaş Aralığı: 14-29