“Kur’an, her şeyden daha üstündür. Kim Kur’an’a saygı gösterirse, Allah’a saygı göstermiş olur. Kim de Kur’an’ı hafife alırsa, Allah’ın hakkını hafife almış olur. Kur’an’ın hameleleri (taşıyıcıları-hafızlar), Allah’ın rahmetiyle kuşatılan kimselerdir. Bunlar, Allah’ın kelamına hakkıyla saygı gösteren, Allah’ın nuruna bürünen kimselerdir. Onlara dost olanlar Allah’a da dost olurlar. Onlara düşmanlık edenler, Allah’ın hakkını hafife almış kimselerdir.” Hadis-i Şerif (Kurtubî, c. 1, sh. 26)

25 Ekim Pazar günü İzmir, Çiğli’de Hayrat Vakfı’na bağlı kız hafızlık kursunda “3. Mahruyan Hafızları Töreni” yapıldı. 13 Hafızın çıktığı törende aşır, ilahi, şiir, ve Hayrat Vakfı Başkanı Said Nuri Ertürk’ün hazırlamış olduğu belgeler takdim edildi. Program, dualarla son buldu.