Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 56. yıl dönümünde Isparta KYK Müdürlüğünce Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programla anıldı.

Yaşadığımız topraklara değer katan, ebediyete göç eden şahsiyetlerin gençlere tanıtılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hazırlanan “Vefa Günleri” isimli proje kapsamında gerçekleştirilen programda, Said Nursi’nin yaşamı ve İslamiyet’e bakış açısı değerlendirildi.

4(34)-001Hayrat Vakfı Isparta Temsilcisi Muhlis Körpe ve Hayrat Vakfı Elazığ Temsilcisi Dr. Ayhan İnak’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, Kur’an lisanı ile Hakkı anlatan, toplumun her kesimine ulaşan bir dava adamı olan Bediüzzaman’ın, insanlığın ebedi saadeti için verdiği mücadele ve hayat gayesi anlatıldı.

Risale-i Nur Külliyatının nasıl yazıldığına ilişkin bilgilerin de verildiği programda, Bediüzzaman Said Nursi’nin aklın yanı sıra kalp, ruh ve diğer bütün duygulara hitap ettiği vurgulandı.