Hayrat Vakfı İngiltere temsilciliği, Hampshire Islamic Outreach Society (Hampshire Tebliğ Derneği) ve Parability Engelliler Derneği ortaklığında Basingstoke şehrinde 28 Nisan Cuma günü Basingstoke Teknoloji Koleji öğrencilerine bir farkındalık sergisi düzenlendi.

Düzenlenen sergide, bölgede yaşayan engelli insanların sorunları ve vatandaşlara düşen sorumluluklar anlatıldı. İlgili pekçok gönüllü kuruluşun da stand açtığı sergide İslamiyete göre engellilik şuuru ve İslamiyetin insana verdiği değer anlatıldı. Katılımcıların İslamiyete dair sorularına cevap vermek üzere hazır bulunan Hayrat Vakfı gönüllüleri, kolej öğrencileri ve katılımcılarla sıcak muhabbet etme imkanı buldu.

Hayrat Vakfı standında ayrıca İngilizce olarak dağıtılan The Pen dergisi, kolejin öğrencilerine ve katılımcı olan halk ile beraber stand sahiplerine dağıltıldı.

Parability Engelliler Derneği başkanı Chris Hall, Hayrat Vakfı İngiltere temsilciliğinin desteği ve ortaklaşa düzenlenen bu programdan memnuniyet duyduğunu ve gelecek sene daha büyük bir boyutta bir sergi ve tanıtım programı yapmak istediklerini bildirdi.

Hayrat Vakfı İngiltere temsilciliği, İngiltere’nin pek çok şehrinde, çocuklara ve yetişkinlere Kur’an-ı Kerim eğitimi, Risale-i Nur kursları ve seminerleri vermekle beraber Osmanlıca kursları tertip etmektedir. Ayrıca, gayr-i müslimlere yönelik olarak, ilkokul, ortaokul, kolej ve üniversitelerde konferanslar düzenlemekte ve okullara İslami tebliğ ziyaretleri yapmaktadır. Vakıf, kütüphanelerde ve camilerde İslami sergi ve seminerler vermeye devam etmektedir.

Hayrat Vakfı İngiltere Temsilciliğinin faaliyetlerinden haberdar olmak için aşağıdaki hesapları ziyaret edebilirsiniz:
facebook.com/hayratfoundationuk
twitter.com/HayratUK