BURSA (AA) – İnegöl Belediyesi’nin personeline yönelik başlattığı Osmanlı Türkçesi kursu, Hayrat Vakfı Merkezinde başladı.
Hayrat Vakfı ve Rehber-Der’in destek verdiği Osmanlıca kursunu ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Ziyarette kurs hakkında bilgiler veren Başkan Aktaş, son birkaç yıldır ülkemizde Osmanlıca ile alakalı çok ciddi bir hamle başlatıldığını belirterek, ”Bunda Hayrat Vakfının ciddi bir öncelik yaptığını görüyoruz. İnegöl’ümüzde bu manada ciddi bir Osmanlıca kursu eğitim faaliyeti hayata geçirildi. Daha önceden de çok değerli Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar hocamız ile yaptığımız görüşme neticesinde belediyede çalışan arkadaşlarımızla alakalı kurs açmak istediğimizi dile getirmiştik. Sağ olsun Sabrihan hocamızın da yardım ve destekleri ile personelimize Osmanlı Türkçesi dersi çalışmalarına başladı” dedi.

Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar ise, Osmanlı Türkçesi kurslarının İnegöl’de farklı yerlerde, farklı merkezlerde devam ettiğini belirterek, ”Değerli halkımızın, vatandaşlarımızın Osmanlıcanın farkına varmasını, Osmanlıca kurslarına iştirak etmelerini canı gönülden istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Osmanlıca eğitimi noktasında tüm imkanları ile hazır olduklarını belirten Alemdar; ”Osmanlıcayı öğretmek noktasında bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Hocalarımız ve imkanlarımız hazır vatandaşlarımız buyursunlar gelsinler bizler kendilerine inşallah Osmanlıca öğretmek istiyoruz” dedi.