6 Şubat’ta meydana gelen ve on bir ilimizde etkili olan Kahramanmaraş merkezli depremin sene-i devriyesinde vefat eden kardeşlerimize Kadîr-i Zülcelal olan Rabbimizden rahmet diliyor, depremden maddi-manevi zarar gören vatandaşlarımıza Rabbimizin genişlikler ihsan etmesini dua ve temenni ediyoruz.

Deprem anından bugüne kadar tek yürek olarak insanların yardımına koşan tüm gönüllü ve devlet kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayrat Vakfı olarak biz de başta Hayrat İnsani Yardım Derneğimiz olarak hem kurumlarımız hem de mahalli ve şahsi olarak vaziyet alan ve almaya devam eden gönüllülerimizle sahada olduk, olmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle tüm gönüllülerimize bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bu ve benzeri bütün afet ve musibetlerden Hafîz-i Hakiki olan Allah’a sığınıyor, milletimizi ve memleketimizi her türlü sıkıntı ve belalardan muhafaza etmesini niyaz ediyoruz. Bununla birlikte, biliyoruz ki dünya bir meydan-ı imtihandır. Ve cemiyet-i beşeriye bir beden-i insan gibidir. İnsanın dişi ağrısa bütün dikkati oraya toplandığı gibi, memleketimizin neresinde bir sıkıntı olsa millet olarak bütün himmetimizi oraya teksif etmekte ve kardeşlerimizin yardımına koşmaktayız. Bu, milletimizin birlik ve beraberliğinin önemli bir göstergesidir; Allah zeval vermesin.

2024 Şubat’ının 6’sı aynı zamanda, Leyle-i Miracı idrak ettiğimiz gecedir. Mescid-i Aksa’dan başlayan Mirac, Efendimiz (sav)’e, sıkıntılı hadiselerin gerçekleşmesi sebebiyle hüzün senesi olarak isimlendirilen bir dönemin arkasından ihsan edilmiş ve gerçekleşmiş, Efendimiz (sav) bu seyahatinden pek çok müjdeler ve sadra şifa hakikatlerle dönmüş ve ümmetini ferahlatmıştı. İdrak ettiğimiz bu gecede Rabbimizin vasi rahmetinden hayır ve güzellikler murad ediyor, millet olarak en geniş manada istifaza edebilmeyi dua ve temenni ediyoruz.

Leyle-i Miracınızı tebrik eder, Rabbimizden hakkımızda hayırlısını talep ve dua ederiz.