Hayrat Vakfı’ndan İngiltere’de Bahar Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği

Hayrat Vakfı İngiltere temsilciliği devam eden eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerine Southampton şehrinde düzenlenen bahar şenliği ile bir yenisini daha ekledi.

Helal Oyun İmkânı

Yurt dışındaki pek çok Müslüman gibi İngiltere’de doğan Müslüman çocuklar için de İslami eğitimin yanısıra temiz arkadaş ortamı ciddi bir ihtiyaç. Müslüman arkadaşlarıyla beraber vakit geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri ve öğrenebilecekleri ortamları az olan Müslüman çocuklar kimlik sıkıntısının yanında kültürel yozlaşma ile de karşı karşıya.
Bu probleme bir çözüm olarak hafta sonu okulları düzenleyen Hayrat Vakfı İngiltere temsilciliğ bunun yanında İngiltere’deki Müslüman toplum için çocuklarının eğlenebilecekleri ve aileleriyle beraber vakit geçirebilecekleri sosyal ortamlar sunmaya devam ediyor. Bu maksatla 17 Mayıs Pazar günü Southampton Medine Camii’nde Bahar Festivali ve Çocuk Oyunlar Şenliği düzenlendi.

Çocuklar çok eğlendi

Halkın ciddi teveccühünü kazanan festivalde en çok çocuklar eğlendi. Trambolin, penaltı turnuvası, yumurta yarışı gibi pek çok oyunlar oynayan çocuklara hediyeler dağıtıldı. Çocukların sevinçleri gözlerinden okunurken namaz vakti camiye geçip büyükleriyle beraber namaz kılmaları aileleri de sevindirdi. Çocukların bu faaliyetten memun ayrıldıkları gözlendi.

Aileler tekrarını istiyor
Festival vesilesiyle çocuklarıyla beraber güzel vakit geçiren aynı zamanda arkadaşlarıyla hoş sohbet ortamı bulan büyükler, faaliyetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bu tarz faaliyetlerin devamını talep eden aileler, Hayrat Vakfı gönüllülerine teşekkürlerini ilettiler.

Ümmet şuuru ve Türkiye imajı
Pakistanlı, Bangladeşli, Afganistanlı, Malezyalı, Arap, Türk, Kürt pek çok Müslümanın bu şenlik ile bir araya gelmesi, ortak dertlerin ve sevinçlerin dile getirilmesi aynı zamanda ümmet şuurunun da oluşmasına katkı sağlıyor. Memleketimizdeki müspet gelişmelerin de tesiriyle yurt dışındaki diğer Müslüman kardeşlerimizde samimi bir hüsn-ü teveccüh söz konusu. Bu tarz faaliyetler yurt dışındaki Türkiye imajının iyileşmesine ciddi katkıda bulunduğu gibi Müslümanlar arasındaki muhabbet ve uhuvvet ortamını da canlandırıyor.

Hayrat Kapısı
Bahar Festivali ve Çocuk Oyunları Festivali’nde ayrıca Hayrat Neşriyat eserlerinin tanıtıldığı Kur’ân-ı Kerim standı ilgi çekti. Osmanlıca Eğitim Kültür Dergisi ve The Pen Dergisi, Osmanlıca Risale-i Nur eserleriyle beraber sergilendi. Gül Fabrikası Hafta sonu okulu öğrencile

rinin ailelerinin ve Hayrat Vakfı gönüllülerinin hazırladığı yiyecek kermesi de misafirlerin yoğun ziyaret yerlerinden biriydi.