Hayrat Vakfı Tokat İl Temsilcisi Yusuf ATMACA, Hayrat İnsani Yardım Derneği Tokat İl Temsilcisi Rüstem KAYA ile Osmanlıca Eğitim Formatörü Serkan KÖKLÜNAR ve mütevelli heyetinden İbrahim Salih ARPACI ile Muhammed Kamil YAVUZ tarafından Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU’ na ziyarette bulunuldu.

Ziyarette Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU’ na Hayrat Vakfı ile Hayrat İnsani Yardım Derneği’ nin Türkiye ve Dünyada yapmış olduğu çalışmalar ile Osmanlıca eğitimi konusunda bilgi verildi.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU “Hayrat Vakfının Çalışmalarını takip ettiklerini, özellikle Osmanlıca Eğitimi konusunda çalışmalarından dolayı Vakıf tebrik ettiğini, bu konuda Tokat Belediyesi olarakta her türlü yardıma hazır olduklarını.” bildirdi.

Ziyaret neticesinde Hayrat İnsani Yardım Vakfı’nın Ramazan ayı yardım programı kapsamında Tokat Merkezinde stand açarak Suriye’ deki muhtaçlara ve Türkiye de bulunan  mültecilere 1000 iftar ile 300 Ramazan kumanyası toplanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Yine Tokat Belediyesi bünyesinde kurulan Hanımeli Hanımlar Kültür Tesisleri, Mahalle ve Semt Konakları ile Tokat Belediyesi Gençlik Merkezinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Hayrat Vakfı Tokat İl Temsilciliği tarafından Osmanlıca Kursları açılmasına yönelik kararlar alındı.