Osmanlı Türkçesi Kursu’nda başarılı olan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldıkları valilikten yapılan açıklama ile duyuruldu.

Açıklamada Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Hasan Kürklü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Halk Eğitim Müdürü Ömer Akan, Hayrat Vakfı Burdur Şubesi Başkanı Bahadır Akbaş ve vatandaşların katıldığı, Osmanlı Türkçesi Sertifika töreninin ilk olarak Pazar Camii İmam Hatibi Ali Mücahit Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladığı bilgisi verildi;
 Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında 2012 yılında bir protokol imzalandığını dile getiren Hayrat Vakfı Burdur Şubesi Başkanı Bahadır Akbaş,

“Daha önce yerel halk ile devam eden Osmanlıca Türkçesi Kursları bu protokol neticesinde Türkiye’nin 900 halk eğitim merkezinde aynı anda verilmeye başlanmış oldu. 2012 Nisan ayından beri, yaklaşık 20 binin üzerinde kayıt yapıldı ve 130 binin üzerinde ise sertifika verildi” dedi.

Milletlerin geçmişlerini bilmesinin çok önemli olduğunu altını çizen Vali Hasan Kürklü,

“Bizim o kadar şanlı o kadar muhteşem bir mazimiz var ki, bizim bunu bir şekilde öğrenmemiz ve yeni nesile öğretmemiz lazım.
 Dolayısıyla Osmanlıca Türkçesi Kursları şu bakımdan önemli, bizim muhteşem geçmişimizle, geleceğimiz arasında bir köprü oluşturuyor. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini de inşaa etmeleri mümkün değil” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Osmanlıca Kursları ve Seminerle ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra Osmanlıca Türkçesi Kursuna katılan ve Sertifika almaya hak kazanan başarılı Kursiyerler Osmanlıca yazı okudular.
 Vali Hasan Kürklü ve Protokol üyeleri tarafından Osmanlıca Türkçesi Kursundan başarı sağlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
 Hayrat Vakfı Burdur Şubesi Başkanı Bahadır Akbaş ise Vali Hasan Kürklü’ye Osmanlı Harfleriyle eşi hanımefendinin ve kendisinin isimi yazılı tablo hediye etti.