Ordu’nun Fatsa ilçesinde İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA ve Hayrat Vakfı Ordu Şubelerinin ortaklaşa düzenlediği “Osmanlıca” konulu bilgilendirme toplantısı Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.

Hayrat Vakfı Ordu İl Temsilcisi Muzaffer Aydın toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada,

“Osmanlıca’nın halkımızın merakını celp etmesi gerekiyor. İlgi ve dikkatlerini celp ederlerse tüm halk eğitim merkezlerine müracaat ettiklerinde vatandaşlarımız gerekli kursları biz açmaya hazırız. İleri ki yıllarda okullarımızda seçmeli dersler olarak Osmanlıca yer alacak. Halktan gönüllü olan kişileri bu alanda kursları vermek istiyoruz. Türkiye genelinde 2012 yılından bu zamana kadar Osmanlıca öğrenmek için 303 bin kişi müracaat etmiş, bunlardan 165 binine sertifika verdik. 5 bine yaklaşan Osmanlıca öğretici kadromuzla hizmet vermeye hazırız” dedi.