Erzincan’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa açılan ‘Osmanlı Türkçesi’ kursuna gençler ilgi gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında yapılan protokol gereği Erzincan Gençlik Merkezi tarafından ‘Osmanlı Türkçesi’ kursu açıldı. Hafta sonları 4 saat süren kurs 8 hafta sonunda bitecek. Kursa katılan 30 genç, önce harfleri tanıdı.

Osmanlıca Türkçesi derslerini veren Hayrat Vakfı temsilcisi Mustafa Kaya “Geçmişi bilmeyen geleceğini de tam manası ile bilemez. Geçmişte ecdadımız, kütüphaneler dolusu eserler vermiş. Onların içerisinde bizi ileriye taşıyacak birçok bilgiler mevcut. Bunlar keşfedilmeyi bekliyor. Süleymaniye veya Ankara’daki kütüphanelere gittiğimizde Japonlar’ın, Almanlar’ın Türkçe’yi, Osmanlıca’yı öğrenip araştırma yaptıklarını görüyoruz. Onlar gelmişler bizim yüce tarihimizi araştırıp istifade etmeye çalışıyor. Biz de istiyoruz ki; ecdadımızın torunları olan gençlere Osmanlıca’yı öğretelim. Kurslarımız devam edecek” diye konuştu.

Osmanlıca öğrenmek için kursa katılan gençlerden Dilek Yaşar ise “Osmanlı torunları olarak Osmanlı Türkçesi’ni öğrenmek için buradayız” dedi.

DHA – Kaynak

TRTHABER