Hayrat Vakfı Endonezya’da Aş-Şafiî İslâmî Üniversitesi işbirliği ile “Bediüzzaman modeli Muasır İslam daveti” semineri gerçekleştirdi. Seminer 25 Nisan 2017 tarihinde Endonezya’nın başkenti Cakarta’da icra edildi.

Seminer rektör Prof. Dr. Ahmad Masdukî beyin açılış konuşması ile başladı.

Birinci konuşmacı Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Said Yavuz bey Bediüzzaman hazretlerinin davasından ve Risale-i Nur hizmetinin hangi şartlarda hizmetlere başladığını izah etti.

İkinci konuşmacı Hayrat Vakfı Kahramanmaraş Temsilcisi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Orta Doğu Sorumlusu Feridun Işıklı; Hayrat Vakfı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden bahsetti.

Üçüncü konuşmacı Hayrat Vakfı Afrika Temsilcisi İsmail Kaya Bediüzzaman’ın davet metodu konusunu işledi. Asırlar değiştikçe davet ve tebliğ metotları değiştiği halde hiç değişmeyen bazı esasların olduğuna vurgu yaptı. Bunların sevgi, hüsn-i misal (doğru model) ve ikna olduğunu dile getirdi.

Dördüncü konuşmacı Hayrat Vakfı Sudan Temsilcilerinden Syafiq Shafii Risale-i Nur’un bu bölge insanına neler kazandırdığını Malezya modelinden misallerle izah etti.

Hayrat vakfı Endonezya temsilcisi Cemal Şahin yaptığı açıklamada; Endonezyalıların risale-i nurları çok sevdiğini ve istifade etmek istediklerine işaret ederek “biz de bütün gayretimizle risale-i nurları Endonezya halkına ulaştırmak için gayret edeceğiz” dedi.

Seminerin sonunda üniversite tarafından bütün katılımcılara sertifika verdi.