Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen Osmanlı Türkçesi Kursu ilk mezunlarını veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında 2012 yılının Nisan ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Dinar Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Osmanlıca kursları sona erdi. Kütüphane Müdürü ve Osmanlıca Kursu Koordinatörü Halil İbrahim Belek, 8 Haftalık Osmanlıca kurslarının sona erdiğini, 21 Kasım 2015 tarihinde sertifika töreninin yapılacağını söyledi.

Osmanlıca kurslarının amacının ecdatlarımızla aramızda köprü kurmak olduğunu ifade eden Belek, “Sona eren Osmanlıca kurslarımızın devamını en yakın zamanda yapacağız. Şimdiden yeni kayıtlar yapmaya başladık. Osmanlıca kurslarımızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ecdadımızla köprü kurmak, daha iyi ve detaylı bir şekilde tanımak adına kurslar düzenliyoruz. Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Dil, fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır, geçmişte ne olduğunu unutur, bugün ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir” dedi. – AFYONKARAHİSAR

Kaynak