Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Akşehir’de müftülük personeli 65 din görevlisi Osmanlıca kursunu başarı ile tamamladı.

Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Akşehir’de 08/01/2015 – 19/02/2015 tarihleri arasında 64 saatlik 1. Seviye ‘’Osmanlı Türkçesi’’ kursuna katılan müftülük personeli 65 din görevlisi Osmanlıca kursunu başarı ile tamamlayarak sertifikalarını Akşehir Müftülüğü’nün mûtat toplantısı sonrasında yapılan törenle Akşehir Müftüsü Karabey Özdemir’in elinden aldılar.

Akşehir Osmanlıca kurs koordinatörü Osmanlıca hocası Tarihçi Faruk Gündüz aynı zamanda Kuran Kursu hocalarına yönelik 50 kişiden oluşan sınıfın da 4 haftadır Osmanlıca eğitimi aldıklarını ve din görevlilerine yönelik 2. Seviye kursun önümüzdeki günlerde hemen başlayacağını kaydetti.

Kurs Hocası Faruk Gündüz Osmanlıca öğrenmenin kolay olduğunu ve din görevlilerinin meslek icabı çok daha kolay öğrendiklerini ve toplamda 240’a yakın Akşehir Müftülüğü personelinin bu vesile ile yarısının (120 kişi) Osmanlıca öğrendiğini ve hedeflerinin personelin tamamına Osmanlıca öğretmek olduğunu sözlerine ekledi.