Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca kurslarının 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sertifika töreni gerçekleştirildi.

Hayrat Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Muhammet Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı ile 2012’de yapılan protokol çerçevesinde, Osmanlıca ve Kur’an-ı Kerim kurslarının her geçen yıl daha çok talep gördüğünü ifade etti.

İnsanların Osmanlıca ve Kur’an-ı Kerim öğrenmelerinin önünü açtıklarını aktaran Bostan,

“Biz bu dersler için herhangi bir karşılık beklemeden, tamamen ücretsiz ve Allah rızası için çalışıyoruz. İnsanlarımızın milli manevi değerlerimize sahip çıktığını görmek bizlere verilen en büyük karşılık. Bugüne kadar Bursa’da 10 bin kişi sertifika almaya hak kazandı. Kültür hazinemize sahip çıkarak, geçmişimizi daha iyi anlayacak ve geleceğe daha sağlıklı bir şekilde yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Yavuz Yekeler ise, Osmanlıca kurslarının dünyaya yayıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Türkiye’de şu an 1 milyonu aşkın vatandaşımız Osmanlı Türkçesi okuyabiliyor. Balkanlarda, Batı Avrupa’da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 5 bine yakın kursiyer Osmanlıca öğreniyor. Bu artık sadece Hayrat Vakfı’nın meselesi olmaktan öteye geçti, Osmanlıca öğrenmek ve öğretmek kendini yerli ve milli hisseden tüm insanların meselesidir. Umarız ki halkımızın arzusu ve devletimizin desteğiyle bu çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz.”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan da, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, okumak ve anlamanın her Müslümanın en büyük görevi olduğunu ifade ederek, “Bunun yanı sıra 600 yıllık zengin bir tarihe sahip olan Osmanlı kültürünü ve dilini anlayacak insanlar yetiştiriyorsunuz. Bu çalışmaların tüm Türkiye’de devam etmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından 2017-2018 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayan 800 kursiyere sertifikaları verildi.