Bozüyük’te düzenlenen Kutlu Doğum konferans programına katılan araştırmacı yazar Said Yavuz, Peygamberimizi ve güzel ahlakını anlattı.

Bozüyük Belediyesi, Bozüyük Osmanlı eğitim ve Kültür Derneği ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program Metristepe Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Kırgız, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun ilgi gören programda, ilk olarak İshak Danış tarafından Hucurât ve Tin Sureleri okundu. Ardından Hayrat Vakfının faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Hayrât Vakfı yöneticisi ve araştırmacı yazar Said Yavuz, izleyenlere Peygamberimizi, güzel ahlakını, Peygamberimizin nasıl ibadet ettiğini örneklerle anlattı.

Programın sonunda Bozüyük Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Kırgız, Said Yavuz’a verdiği güzel bilgiler ve anlatımı için teşekkür ederek seramik tabak hediye etti. Hayrat Vakfı Bozüyük Temsilcisi ve Bozüyük Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Said Özkan tarafından da vakıf çalışmalarına verdiği destek nedeniyle Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Belediye Başkan Yardımcıları için günün anısına hazırlanan seramik tabaklar Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru’ya takdim edildi. Programın sonunda Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Osmanlıca kursunu başarıyla bitiren 50 öğrenciye kurs bitirme belgeleri protokol tarafından verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.