Ecdadımızın yazısı olan Osmanlı Türkçesine sahip çıkmak, tarihine ve kültürüne saygılı muhteşem bir gençlik inşa etmek için tertip edilen “Gençler Osmanlıca Yarışıyor” bilgi yarışması finali 14 Mayıs akşamı Bolvadin Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Ortaokullu gençlerimizin katıldığı bu bilgi yarışmasının tanıtımlarına 5 Mart pazartesi günü başlanmıştı. Bolvadin merkezinde bulunan 12 ortaokulda 6-7 ve 8. sınıflardan oluşan yaklaşık 2000 öğrenciye Osmanlıca seminerleri verilerek yarışmanın tanıtımı yapıldı.

Kayıt yaptıran 500 öğrenciye 6 hafta boyunca Osmanlı Türkçesi eğitimi verildi. 6 haftalık kursun sonunda Bolvadin Sosyal Bilimler Lisesinde yapılan yarı final imtihanına 300 öğrenci katıldı. İmtihan neticesinde 18 kız ve 18 erkek öğrencimiz finale katılmaya hak kazandılar. Finalist olan öğrencilere 2 haftalık ek eğitim verilirken aynı zamanda gençlerimizi motive etmek için belediyemizin katkılarıyla Bursa gezisi yaptırıldı.

Hayrat Vakfı, Bolvadin Belediyesi, Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolvadin İrfan Eğitim ve Araştırma Derneğinin ortaklaşa tertip ettiği yarışmanın finaline Bolvadin Kaymakamı İbrahim ÖZKAN, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih KAYACAN, Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Derviş ÖZÇAL ve Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Metin UÇAR beyefendinin de hazır bulunduğu programa ilgi yoğundu. Misafirler yarışmanın sonuna kadar katılarak farklı bir atmosfer yaşadıklarını dile getirdiler. Hem gençleri hem de gençlerin yetişmesine ve bu organizasyonun oluşmasına vesile olan Hayrat Vakfına teşekkür ettiler.

Yarışmanın sonunda 9 hanım, 9 erkek öğrencimiz ödül kazandılar.  Birincilere diz üstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere ise bisiklet hediye edildi.